ПЕ труби: характеристики, різновиди, моделі

11 Грудня, 2022 від admin Вимкн.

Труби компанії САНТЕХБУДКОМПЛЕКТ– це гарант якості продукції.  Клієнтами компанії є провідні будівельні та державні компанії, підприємства машинобудування і багато інших галузей.

В асортименті компанії також є фітинги, комплектуючі для зварювання та подібних робіт. Продукція компанії проходить обов’язкову сертифікацію і відповідає всім стандартам, як своєї країни, так і за її межами.

Плюси використання ПЕ труб

До основних переваг використання поліетиленових труб можна віднести наступні моменти:

  • такі труби екологічно безпечні як в процесі виробництва, так і при експлуатації;
  • хімічно безпечні труби не здійснюють сильного впливу на рівень подачі гарячого водопостачання;
  • труби ПЕ не піддаються сильній корозії з плином часу, а також на них не відкладаються різні опади;
  • такі труби економічно ефективні при терміні служби більше 60 років на одну одиницю;
  • завдяки внутрішній гладкій поверхні забезпечується підвищена пропускна здатність таких труб;
  • завдяки особливій конструкції і її простоті монтаж можна здійснити навіть самостійно;
  • скорочення відводів завдяки високій гнучкості подібних конструкцій;
  • прокладка таких труб можлива навіть при мінусових температурних умовах.

Крім того, популярність трубах ПЕ забезпечує можливість їхнього використання у різних кліматичних умовах, аж до арктичних і сибірських.

Труби з ПЕ допускається виготовляти з матеріалу 100 і 80 варіанти матеріалів, мають найвищий показник стійкості до механічних і хімічних впливів. Такий поліетилен часто використовується для виготовлення труб газо -, водо- і напірного постачання житлових будинків.

Випускається ПЕ низького тиску класів 80 і 100. Число вказує максимальну тривалу міцність. У фізиці вона виражається в мегапаскалях і х10. Під абревіатурою MRS розуміється напруга, яка визначає рівень властивостей матеріалу, наприклад, експлуатаційних. Виводиться з екстраполяції на термін 50 років. На основні характеристики поліетилену різного класу впливає молекулярний склад того чи іншого виду:

  • 80-й має 8,0 МПа сополімер етилену. Щільність зазвичай середнього або досить високого рівня;
  • 100-й класифікується як 10,0 МПа сополімер етилену з високою щільністю. Завдяки деяким особливостям показники міцності вищі, ніж у попереднього аналога.

Варто відзначити, що останні моделі спочатку були розроблені з метою виробництва напірних газорозподільних труб. У зв’язку з цим даний вид матеріалу має особливу стійкість до утворення передчасних тріщин і відколів.